Substanțe chimice

Depozitarea și preluarea în condiții de siguranță chiar și a celor mai problematice materiale și produse

Se acordă siguranței prelucrării și managementului materialelor periculoase cea mai mare prioritate în industria chimică. Gama largă de articole și materii prime utilizate în domeniul producției chimice prezintă aspecte speciale în ceea ce privește condițiile de depozitare. Aflați aici ce soluții putem oferi.

 

Mediul dumneavoastră de producție necesită manipularea fără praf a componentelor electronice sensibile?

 

În general, substanțele chimice extrem de pure sunt produse și depozitate în condiții curate. Sistemele noastre dinamice de preluare sunt prevăzute cu opțiunea de protecție la praf. Aceasta este atât de complexă, încât suntem unul dintre puținii producători, care pot oferi soluții de depozitare și preluare într-un mediu curat.

 

Produsele dumneavoastră sunt sensibile la fluctuațiile de temperatură sau la nivelele ridicate de umiditate?

Am proiectat unitățile noastre din seriile Megamat și Shuttle într-un mod care să le permită să fie prevăzute cu funcția suplimentară de aer condiționat. Versiunile pentru cerințele următoare sunt disponibile individual sau în combinație:

 

  • Răcire pentru depozitarea pe termen lung a substanțelor chimice

 

  • Aer condiționat:: Produsele chimice trec adesea printr-un proces de maturare într-un interval de temperatură specificat cu atenție înainte de a putea fi procesate mai departe. Oferim un sistem care depozitează bunurile la o temperatură constantă. Intervalele de temperatură pleacă de la plus șaizeci până la minus douăzeci și cinci grade Celsius. 

 

  • Umiditate controlată: În plus, se poate reduce umiditatea într-o unitate până la cinci procente.

 
Natura bunurilor depozitate interzice folosirea apei ca protecție la incendiu?

Pentru a împiedica deteriorarea bunurilor cu apă, nu folosim sisteme cu aspersoare în cazul unui incendiu sau al detectării de fum. În schimb, noi utilizăm sisteme de stingere cu gaz de ultimă generație. În acest fel, materialul depozitat nu este vulnerabil la umezeală în cazul unui incendiu.


Substanțele depozitate necesită protecție complexă la explozii?

Unitățile noastre includ mecanisme speciale de protecție anti-explozie, pentru a preveni incendiile cauzate de aprinderi și exploziile în locațiile, în care se emană gaze deosebit de inflamabile. În situațiile periculoase unitatea de depozitare afectată este inundată cu gaze rezistente la explozii.

Alte măsuri preventive luate în ceea ce privește instalațiile noastre includ utilizarea motoarelor fără formarea de arc electric și a tăvilor cu frecare redusă.

 

Lucrați cu acizi corozivi și substanțe alcaline?

 

Componentele de pe unitățile noastre - și în special tăvile care vin în contact cu produsele depozitate - sunt realizate din oțel, împiedicând daunele provocate de substanțe agresive și precursori utilizați în industria chimică..

 

Bazați-vă pe experiența industrială cuprinzătoare a experților noștri

Specialiștii noștri o experiență vastă cu  cerințele specifice industriei atunci când vine vorba de manipularea substanțelor periculoase, distribuindu-le în conformitate cu regulamentele ADR, sau cu depozitarea articolelor și materiilor prime conform sistemului de clasificare VCI.

 

Combinație de măsuri

Deoarece modelul sistemelor noastre de preluare este unul modular, este de la sine înțeles că este ușor să se combine soluțiile prezentate aici.

 

Avantajele la o primă privire:

  • Mai puțin spațiu necesar: Amprenta necesară poate fi redusă cu până la 85 la sută datorită conceptului de spațiu de depozitare foarte compact. Aceasta face posibilă depozitarea aceleiași cantități de bunuri pe o amprentă de doar zece până la 25 la sută din dimensiunea inițială eliberând de asemenea spațiu pentru alte utilizări.

 

  • Model modular: Unitățile pot fi integrate în orice sistem de logistică existent - ca sistem de depozitare autonom, în zona de producție, sau ca soluție de depozitare tampon pentru expediere. 

 

  • Administrarea îmbunătățită a inventarului: Software-ul de management al depozitului Power Pick Global face posibilă monitorizarea permanentă a nivelurilor de stoc în timp real prin intermediul conexiunii sale directe la sistemul ERP. 

 

  • Managementul în condiții de siguranță a lotului: Chiar și cantitățile extrem de ridicate de articole în miniatură pot fi depozitate în siguranță și preluate cu ajutorul software-ului de management al depozitului.

 

  • Climă controlată prin reglarea umidității și a temperaturii mediilor acolo unde sunt depozitate componente critice. 

 

Depozitare fără praf  în condiții de incintă curată.

 

Manipularea și depozitarea în condiții de siguranță a componentelor și articolelor valoroase într-un sistem de depozitare care poate fi încuiat, oferindu-se protecție optimă față de influențele externe și accesul neautorizat.

 

 

Merită o investiție în soluții de logistică a depozitelor oferite de Kardex Remstar pentru afacerea dumneavoastră?

Luați legătura cu noi și vom fi bucuroși să discutăm acest aspect cu dumneavoastră. La cerere, vă putem oferi o evaluare gratuită, fără obligații a opțiunilor disponibile pentru a vă ajuta la optimizarea operațiunii de logistică de depozitare și pentru a economisi spațiu, timp și bani.

Studiu de caz

Merck - Research substances stored in a controlled environment

Merck KGaA is one of the world’s leading companies in the pharma and chemical industry. The company...


 
OK