Câte tipuri de sisteme de depozitare automatizate există și pe care ar trebui să-l aleg?

 

Există multe tipuri diferite de sisteme de depozitare automatizate. Configurația sistemelor este optimizată pentru a se adapta fiecărui proiect individual. Sistemele de depozitare automatizate sunt adesea combinate cu un pachet de software care optimizează și mai mult procesele.

 

Am dori să descriem pe scurt câteva tipuri diferite de sisteme de depozitare automatizate mai jos. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți nevoie de alte informații.

 

”Principiul de ridicare” - cunoscut de asemenea ca VLM. Modelele Kardex Shuttle XP

Cu ajutorul acestui principiu, o tavă este transportată către o deschidere de acces. După ce bunurile au fost îndepărtate, tava este trimisă înapoi și se transportă o nouă tavă la deschiderea de acces. Se pot manipula două tăvi într-un singur proces de preluare a comenzii cu ajutorul modelelor Kardex Shuttle XP, mărind astfel eficiența. Tava standard are o lățime cuprinsă între 1.250 mm și 4.050 mm. Alegerea dimensiunii tăvii depinde de scopul pentru care se folosește.  Dacă trebuie creat spațiu pentru articolele non-active, soluția potrivită poate fi o tavă cu lățimea de 4.050 mm. Articolele necesitate frecvent tind să fie depozitate în tăvi mai mici în mai multe sisteme de depozitare automatizate - toate în funcție de cerințe. Cu ajutorul unei asemenea reglări, un operator se va deplasa între mai multe unități iar tăvile vor fi la deschiderile de acces fără timp de așteptare.

 

Există lifturi de depozitare care țin lăzi în loc de tăvi. Față de sistemele de depozitare automatizate care țin doar lăzi, un sistem de depozitare cu tăvi utilizează volumul mult mai bine și este mult mai flexibil, deoarece se pierde mai puțin spațiu într-un sistem de depozitare cu tăvi decât într-un sistem cu lăzi. Astfel, puteți depozita mai multe articole pe același spațiu pe podea într-un lift de depozitare cu tăvi decât într-un lift de depozitare cu lăzi. De asemenea, bunurile pot fi stocate în mod dinamic cu 28 de variații diferite de înălțime într-un sistem Kardex Shuttle XP, ceea ce înseamnă că oricând se poate realiza utilizarea optimă a volumului disponibil. Opțiunile de înălțime dintr-un sistem de depozitare automatizat cu lăzi, pe de altă parte, sunt limitate la câteva variații dictate de înălțimea lăzii. Tava poate fi împărțită în orice mod oferă configurația optimă. Dimensiunea tăvii este singura limitare care guvernează dimensiunile articolelor, în timp ce bunurile depozitate într-un lift de depozitare cu lăzi sunt limitate de dimensiunile lăzii. Nu există restricții de performanță într-un sistem de depozitare automatizat cu tăvi. Stabiliți dumneavoastră înșivă gradul de eficiență al preluării comenzii, deoarece reprezintă rezultatul relației dintre dimensiunea  tăvii și numărul de sisteme de depozitare. Mai multe sisteme de depozitare automatizate cu tăvi mai mici au ca rezultat preluarea mai multor articole decât mai puține sisteme de depozitare automatizate cu tăvi mai mari.  

 

Un sistem de depozitare cu ”lift” sau VLM cu tăvi oferă cel mai mare volum posibil și cea mai mare flexibilitate posibilă pentru realizarea celor mai multe sarcini cu nivele mai ridicate de performanță.

Dacă se manipulează articole e care este nevoie foarte frecvent, atunci tipul cel mai rapid de sistem de depozitare automatizat de pe piață este Kardex Megamat RS. Acesta este descris mai jos.

 

”Principiul paternoster”. Modelele Kardex Megamat RS.

Împreună cu software-ul Kardex, Kardex Megamat RS reprezintă soluția de depozitare automatizată cea mai rapidă din lume și este ideală pentru sarcinile de preluare a comenzilor care sunt realizate foarte frecvent. Există instalații folosite deja în care un singur Kardex Megamat poate furniza între 500 și 1.000 de tăvi pe oră. În plus, procesul de depozitare și preluare poate fi complet automatizat. În astfel de cazuri, lăzile pentru preluarea comenzilor sunt preluate complet automatizat, puse la depozitare  prin intermediul sistemelor de depozitare automatizate, și transportate către o zonă de consolidare.

 

În același mod, Kardex Megamat este utilizat pentru articole care sunt necesare în mod frecvent și un operator poate fi complet ocupat cu doar un singur sistem de depozitare automatizat.

 
Kardex Megamat “paternoster” și Kardex Shuttle XP “lift” împreună

O combinație de Shuttle XP “lift” și Kardex Megamat “paternoster” reprezintă adesea cea mai bună soluție pentru optimizarea depozitării. Kardex Megamat este utilizat pentru articolele care sunt necesare în mod frecvent și Kardex Shuttle XP este utilizat pentru articolele necesare nu atât de frecvent care necesită un volum mai mare. Urmăriți videoclipul realizat de Alfa Laval din Søborg, care prezintă modul în care un Shuttle XP și un Megamat lucrează bine împreună. Per ansamblu, sistemul este considerabil mai rapid decât operatorul. Sistemul a fost instalat în 2005 și continuă să ofere disponibilitatea operațională a mai mult de 99,98 la sută.

 

Plafon jos? Kardex Horizontal este răspunsul

Multe clădiri de depozite vechi, în special în orașele mai mari, au o înălțime joasă a plafonului cuprinsă între 2,5 și trei metri. Totuși este posibil să se economisească un volum semnificativ de spațiu și să se obțină un nivel destul de ridicat al eficienței. În depozite cu plafoane joase, distanțele care trebuie acoperite pe jos sunt și mai mari, acesta fiind motivul pentru care prelucrarea unei comenzi durează mai mult. Cu ajutorul Kardex Horizontal toate articolele sunt transportate într-o zonă de preluare a comenzilor. Nu este ceva neobișnuit ca nivelurile de eficiență să fie mărite cu între 200 și 400 la sută. Urmăriți posibilitățile din videoclipul realizat de Mister Minit.

 

 <iframe frameborder="0" height="286" width="482" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/mRkXQXSGnbY?rel=0"></iframe>

 

Do you need further information?

Do not hesitate to contact us at any time if you need further information. Our experienced and expert advisers will be happy to pay you a visit to discuss the various options available for your company – with no obligation. Send us an e-mail or fill in our contact form.
 
How can I save space and increase efficiency with an automated storage system?
Click here to read how this can be done and watch the video.

 

 

 
OK