Societățile de producție și depozitele de producție

Extindeți zona de producție fără a vă extinde incinta de afaceri.

Majoritatea societăților de producție doresc să utilizeze cât mai puțin timp și spațiu posibil pentru depozitare și se concentrează în schimb pe producerea bunurilor. Indiferent de industrie sau dimensiunea societății, Kardex Remstar oferă soluții care pot garanta depozitarea și preluarea componentelor de producție, a instrumentelor sau a pieselor de schimb care este mai eficientă și economisește mai mult spațiu decât dacă ar fi depozitate în diverse tipuri de unități de stivuire tradiționale. Sistemele de depozitare automatizate sunt folosite în depozitele de preluare a comenzilor, depozitele kanban, depozitele de instrumente, depozitele de materii prime, și facilitățile de depozitare temporară.
 
Volumul de suprafață a podelei poate fi adesea redus cu între 75 până la 90 la sută. Aceasta înseamnă că același volum de bunuri poate fi depozitat pe o amprentă de 10 până la 25 la sută din dimensiunea spațiului inițial. Pentru multe societăți, aceasta înseamnă că au șansa de a reduce spațiul utilizat pentru depozitare și în schimb își extind zona de producție în cadrul spațiului fizic deja existent. 
 
Operatorul poate reduce o mulțime de etape inutile folosind principiul ”bunuri-pentru-persoană”, care reduce volumul de timp necesar pentru preluarea comenzilor. Eficiența poate fi mărită cu între 100 și 400 la sută. Pentru societăți aceasta înseamnă o reducere a costurilor de producție în timp ce eliberează și resurse care pot fi folosite direct pentru producție. 
 

Optimizarea proceselor

Prin intermediul principiului ”bunuri-pentru-persoană”, toate bunurile sunt preluate dintr-o zonă mică, standardizată.  Aceasta deschide posibilitatea includerii mai multor procese imediat. De exemplu, o imprimantă de etichete poate fi reglată pe sistemul de depozitare automatizat. Aceasta poate imprima o etichetă a articolului cu informațiile necesare din sistemul gazdă. Eticheta este lipită pe articol, permițând personalului care lucrează în producție să găsească repede și ușor articolul dorit.
Adesea este cel mai eficient din punct de vedere al costurilor să se preia comenzile pe un palet sau cărucior, dar în instalații mai mari este recomandabil să se utilizeze transportoare cu rulouri, AGV-uri, sau alte mijloace de transport. Kardex Remstar poate oferi soluții de sisteme la cheie și atât componentele hardware cât și software pot fi integrate în mod complet și continuu în sistemele existente pe măsură ce compania se dezvoltă sau producția evoluează. Fiecare sarcină trebuie analizată individual pentru a se evalua dacă se merită.
 

Adaptați configurația sau procesele de producție conform cerințelor

Configurația din zona de producție este în continuă schimbare, dar aceasta nu este o problemă pentru Kardex Remstar.  Sistemele de depozitare automatizate pot fi relocate oricând. Datorită modelului unic al cadrului, un număr mare dintre modelele noastre sunt atât de stabile încât pot fi relocate fără a trebui demontate - sunt pur și simplu mutate cu ajutorul unui dispozitiv de ridicare dezvoltat special prevăzut cu roți. În practică aceasta se poate realiza mai rapid decât relocarea unei unități cu rafturi.
 

O administrare mai bună a inventarului - la timp

A vă putea baza pe inventarul propriu este un factor important în producție. Software-ul Kardex  face posibilă numărarea stocului de fiecare dată când se golește un spațiu de depozitare. Cu o interfață către sistemul ERP aceasta înseamnă că nivelurile stocurilor sunt, în general, bine echilibrate întotdeauna - fizic precum și în sistem. Aceasta duce la o administrare mai bună a achizițiilor și reduce riscul de a rămâne fără anumite articole care ar putea duce în curând la o oprire a producției. Destul de multe companii au reușit să evite astfel un bilanț anual.

 
Integrarea sistemelor de depozitare automatizate Kardex în sistemul dumneavoastră gazdă

Sistemele de depozitare automatizată Kardex sunt în general controlate de software Kardex, un tip de pachet de software WMS (sistem de management al depozitelor). Puteți beneficia din plin și utiliza la maxim spațiul de depozitare prin integrarea software-ului Kardex în sistemul dumneavoastră ERP. Dispunem de o întreagă gamă de referințe unde instalațiile au fost integrate în Axapta, Magento, Navision, Movex, SAP, Jeeves, Apport, Consafe, Dracar, Autovision, și multe alte sisteme.
 

Referințe

În calitate de furnizor de top al soluțiilor de depozitare automatizată, Kardex Remstar a instalat peste 1.000 de sisteme în întreaga lume - pentru sarcini mici și mari pentru afaceri mici și mari dintr-o gamă întreagă de industrii. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți nevoie de alte informații.

 

Carsten Gram de la Alfa Laval din Søborg:

”Depozitul nostru ocupă doar zece la sută din spațiul pe care îl ocupa.  În același timp, un operator poate prelua 250-300 de articole pe oră. Costurile noastre de operare totale sunt foarte mici și au existat doar două opriri ale producției de când am început să utilizăm sistemele de depozitare automatizate acum cinci ani.”

 
OK