Magazinele spitalelor

În Danemarca accentul se pune tot mai mult pe depozitare și logistică în spitale, acesta fiind legat de extinderea spitalelor.  Kardex Remstar oferă soluții pentru departamentele spitalicești individuale și ca pachet general de măsuri de depozitare și logistică. Toate sunt proiectate pentru a economisi spațiu și a asigur faptul că bunurile sunt manipulate în siguranță și curat. Timpul economisit de personalul care depozitează bunurile poate fi petrecut cu pacienții în schimb.


Optimizarea depozitării cu ajutorul sistemelor de depozitare automatizate pe mai multe etaje

Kardex Remstar a dezvoltat și a oferit sisteme de depozitare automatizate care se extind pe șase etaje și au până la 30 de metri înălțime. Dimensiunile sunt adaptate pentru fiecare spital în parte. Bunurile sunt primite și depozitate la etajul cel mai inferior.  Tăvile sunt transportate la diferite etaje prin intermediul sistemelor de depozitare automatizate. La etajele individuale, după ce membrii personalului s-au identificat, aceștia au acces la bunurile necesare pentru departamentul lor. Aceasta înseamnă că sistemul de depozitare automatizat funcționează ca unitate de depozitare pentru depozitul central, ca depozit pentru departamentele individuale ale spitalului, și de asemenea ca unitate de transport. De asemenea, sistemul de depozitare automatizat poate regla chiar și clima conform standardelor stricte pentru incinte curate precum EN - ISO Clasele 5-8. Există și alte opțiuni pentru reglarea temperaturii și umidității din aer. Sistemul de depozitare automatizat este deosebit de silențios iar Kardex Remstar poate asigura măsurători specifice ale nivelului de zgomot ca urmare a unui test realizat într-un spital.
 

Beneficiile la o primă privire

  • Spațiu imens economisit De exemplu, un sistem de depozitare automatizat (cu înălțimea de 25 de metri cu un total de 5 deschideri de acces - una la fiecare etaj), care ocupă zece metri pătrați de spațiu pe podea, oferă un spațiu de depozitare de 600 m² și un volum însumând 92 m³.
  • Fără acces neautorizat Bunurile spitalului sunt încuiate și membrii personalului trebuie să se identifice pentru a avea acces la ele. 
  • Eficiență mai mare și mai mult timp pentru pacienți Bunurile sunt transportate în mod automat din unitatea de depozitare către departamentul individual.
  • Manipulare curată și în condiții de siguranță a bunurilor. Există opțiunea de a depozita bunurile într-un mediu cu climă controlată și de asemenea de a depozita articole sterile. Nu există acces neautorizat, garantându-se astfel o mai bună monitorizare a nivelurilor de stoc.
  • Mai mult spațiu pentru pacienți. Sistemul automatizat de depozitare poate funcționa în întregime sau parțial ca incintă de depozitare în departamentele individuale.
  • O ergonomie mai bună pentru angajați. Toate bunurile sunt transportate către angajat la o înălțime de manipulare ergonomică.

 

Soluțiile Kardex Remstar pentru departamentele individuale ale spitalelor

Kardex Remstar dispune de o gamă largă de sisteme de depozitare automatizate mai mici care pot fi utilizate în departamente individuale pentru depozitarea articolelor stocate sau sterile. Sistemele automatizate de depozitare sunt adaptate la înălțimea incintei și toate tăvile sunt transportate în mod automat la angajat la o înălțime ergonomică. Utilizarea optimă se realizează referitor la spațiu și volumul real de spațiu necesar pentru depozitare poate fi redus cu între 50 și 70 la sută față de depozitarea bunurilor pe rafturi tradiționale. De asemenea, nu există acces neautorizat la bunuri. Sistemele de depozitare automatizate sunt simplu de operat. Articolele pot fi preluate prin apăsarea a doar două sau trei butoane.
 

Referințe

Kardex Remstar are o serie de referințe atât pentru soluțiile de logistică mai mari cât și pentru soluțiile mai mici, individuale cu sisteme de depozitare automatizate pentru departamentele individuale.  Astfel de exemple includ spitalele din Hillerød și Karlstad, Spitalul Universitar Odense, și spitalele din Nordkarelien, Kolding, și Esbjerg. Nu ezitați să ne contactațidacă aveți nevoie de alte informații.

 
OK